Kouzelný elixír

Hledáte originální nápoj na Hallowenskou párty? Máme pro vás dobrou zprávu. kouzelný elixír bude vašim hostům na oslavě nejen chutnat. Zcela odzbrojí jejich smysly a navodí tu pravou strašidelnou atmosféru. Jeho chuť můžete jednoduše ovlivnit výběrem jiných ingrediencí a připravit tak hned několik druhů tematického nápoje, který vám budou závidět i ostřílení mistři umění míchaných drinků.

kouzelny-elixir

Potřebujete:

1 malá miska sorbetu (dle vašeho výběru)
2 litry ochuceného perlivého nápoje (dle vašeho výběru)
0,5 litru míchaného nápoje s výraznou barvou (například brusinkový nebo jahodový džus s třešňovým sirupem)
suchý led
starý kotlík
menší nádobu, která se vejde do kotlíku (plastová nebo skleněná miska)
gumová rukavice
velká lžíce

Jako první si připravíme "plovoucí ruku". Abychom mohli nápoj ozvláštnit touto hrůzostrašnou kulisou, musíme na to myslet předem. Převrátíme gumovou rukavici, kterou jsme důkladně umyli, a naplníme ji míchaným nápojem výrazné barvy. Vrch rukavice svážeme tak, aby tekutina nevytékala. Nakonec rukavici uložíme na několik hodin do mražáku nebo přímo do termoboxu se suchým ledem.

Na přípravu samotného Čarovného elixíru potřebujeme nejprve vložit menší misku do kotlíku. Abychom dosáhli efekt mlhy, je třeba, aby byla mezi miskou a kotlíkem mezera o velikosti cca 1 centimetru. Do misky vložíme sorbet a zalijeme ho perlivým nápojem. Opatrně promícháme. Potom do připravené směsi ponoříme strašidelnou ruku, která mezitím zmrzla a mi ji vyndámei z gumové rukavice. Jednotlivé chutě se tak budou v Čarovném elixíru postupně propojovat.
A nakonec efektní strašidelná mlha, která se bude plazit z kotlíku.
Do mezery, která nám vznikla mezi kotlíkem a miskou nalijte horkou vodu a pomalu vhazujte pelety suchého ledu. Mlha, která vznikne, v momentě přiláká nadšené zvědavce a vaše párty se zapíše do dějin. Kromě bezpečnostních opatření při manipulaci se suchým ledem dbejte na to, aby se pelety nebo malinké kousky suchého ledu nedostali přímo do nápoje a aby je nikdo nepožil.

Jeden trik vám nestačí? Inspirujte se i dalšími halloweenský efekty.