Strašidelná dýně

K Halloweenské výzdobě patří neodmyslitelně velká hrůzostrašná dýně. Tento rok se však nemusíte trápit s tím, jak vyřezat dýni originálně. Přinášíme vám návod, jak udělat z obyčejné dýně strašidelnou halloweenský dekoraci, na kterou nikdo jen tak nezapomene. Z její otvorů se bude totiž plazit hrůzostrašná mlha.

strasidelna-dyne

Potřebujete:

1 velká dýně vhodná na vyrezávaní
nůž na vyřezávání
1 sklenice
horká voda
sůl
suchý led

Nejprve si připravíme dýni. Odřízněte vrchní část a vydlabejte vnitřek tak, aby vám zůstal dutý prostor. Následně proveďte do dýně zářezy a vyformujte tak její tvář podle vlastní fantazie. Množství inspirace najdete i na internetu. Pokud máte strašidelný obličej dýně vyřezaný, vložte dovnitř sklenici se slanou horkou vodou. Nasaďte si rukavice a opatrně vezměte pár pelet suchého ledu. Se suchým ledem manipulujte opatrně, přečtěte si opatření, které musíte při zacházení s ním dodržovat.
Suchý led vhoďte do sklenice a otvor v dýně uzavřete odříznutou částí. Z dýně se v momentě začne plazit mlha, která všem kolem vyčaruje husí kůži na celém těle. Pokud chcete, aby efekt mlhy vycházel jen z úst halloweenské dýně, použijte nižší pohár. Mlha se kvůli své hmotnosti bude udržovat ve spodních částech vaší originální halloweenské dekorace.

Chystáte i nezapomenutelnou Halloweenskou párty? Vyzkoušejte náš návod na originální drink – Čarodějný elixír.