Jak se zbavit krtků pomocí suchého ledu

Pokud máte rodinný dům nebo zahradu, zřejmě vám kopce čerstvé hlíny na vašem pěstěném trávníku nejsou cizí. Možná vás dokonce ty podzemní tunely, ve kterých mizí vaše zelenina, přivádějí do zoufalství. Nedaří se vám vyhrát boj s krtky a ostatními hlodavci? Nezoufejte.

Zde je jednoduchý, levný a zejména účinný způsob, jak se zbavit krtků. Bez použití chemie či pesticidu.

Vše co potřebujete, je suchý led.
Ten si jednoduše pořídíte přes internet. Suchý led je pevné skupenství oxidu uhličitého s velmi nízkou teplotou. Kromě toho že se používá jako univerzální ochlazovač, jeho vlastnosti oceníte i v boji proti škůdcům. Přečtěte si, například, jak si poradí s štěnicemi ve vaší ložnici nebo s moly v šatníku.

Krtky a ostatní hlodavce ze zahrady vyženete tak, že jim do tunelů nasypete pelety suchého ledu. Suchý led na rozdíl od klasického ledu netaje, ale přímo sublimuje na plynné skupenství. A protože je tento plyn těžší než kyslík, zůstává v podzemních tunelech a norách a kyslík, který krtci dýchají, vytlačuje ven. Abyste nadobro vyhnali krtky z vašeho trávníku, musíte pracovat rychle. Suchý led vhoďte do každé díry, kterou najdete, aby hlodavci neměli šanci uniknout. Díry v krtincích nezapomeňte opět zasypat.
Pro stoprocentní účinnost nezapomeňte ani na kopečky hlíny u sousedů. Spolupráce s nimi vám zaručí, že krtci do vaší zahrady nezavítají zakrátko nanovo.

Při manipulaci se suchým ledem nezapomínejte na bezpečnostní opatření.