Suchý led - zabiják molů v šatníku

Sáček s levandulí si vesele voní ve vaší skříni, ale moli ji za žádnou cenu nechtějí opustit? 
Pokud jste vyzkoušeli již všechny osvědčené babské triky, nadešel čas na něco efektivní. A to dříve, než se moli pustí do vašeho oblíbeného hedvábného svetru! 

Máme pro vás tip, jak se účinně zbavit molů. Levně, jednoduše a nadobro. Stačí, když si pořídíte pár kilo suchého ledu a pevné plastové pytle (například na odpadky). 
Suchý led nejen účinně bojuje s krtky či odstraňuje štěnice z vaší ložnice. Lehce zatočí i s nepříjemnými moly. Takto: 

Do plastového sáčku vložte několik kusů napadeného oblečení. Hned nato přihoďte dvě-tři malé lopatky suchého ledu. Opět navrstvěte oblečení a následně zhruba stejné množství pelet suchého ledu. Tento postup několikrát opakujte. Nakonec pytel s oblečením a suchým ledem uzavřete. Ponechte však skulinu, kudy může unikat plyn, který vzniká sublimací pevného oxidu uhličitého - suchého ledu. V případě, že pytel uzavřete vzduchotěsně, hrozí jeho roztrhnutí působením vznikajícího tlaku. Pytel důkladně utěsněte až po úplném vypaření se suchého ledu. 
Nechte ještě 3-4 dny oxid uhličitý působit, abyste si byli jisti, že důkladně zničil nejen dospělé jedince, ale i larvy a vajíčka. 
A váš hedvábný svetr bude patřit mezi nejoblíbenější kousky vašeho šatníku ještě několik podzimů. Nemějte obavy, suchý led oblečení nepoškodí. 

Při manipulaci se suchým ledem nezapomínejte na bezpečnostní opatření.